Menu
0
Gratis levering vanaf €60 (NL: vanaf €80)
Grote maten
Persoonlijk advies & brafitting
Top klantenservice
02Mei2018
Hoe lang gaat een beha mee?

Hoe lang gaat een beha mee?

Door: Monika @ Team TalioReacties: 0

Elke vrouw heeft typisch een of twee beha’s die haar nauw aan het hart liggen. Zij zal ze dragen, desnoods jarenlang, onwillig om er afstand van te nemen. Maar hoe lang gaat een beha eigenlijk mee? En wat kun je doen om jouw beha’s langer in topvorm te houden?

Het zal misschien verrassend klinken, maar ja mag van een kwaliteitsbeha verwachten dat hij tussen de 6 en de 12 maand mee gaat, of omgerekend ongeveer 130 dagen dat je hem kunt dragen. Dit is echter alleen het geval onder een paar voorwaarden:

  1. Je draagt je beha nooit meer dan 1 dag na elkaar. De elastaanvezels die zorgen dat de band van je beha flexibel blijft, hebben immers rust nodig om terug te keren naar hun oorspronkelijke toestand
  2. Je wast je beha nadat je hem 2 of 3 keer gedragen hebt en laat hem drogen door hem op te hangen (zachte cups) of gewoon door op een handdoek te keggen (voorgevormde cups)
  3. Je wast je beha met de hand; je beha in een netje stoppen en wassen in de wasmachine - zelfs met een delicaat programma - is misschien gemakkelijk, maar het zal de levensduur van jouw beha verkorten. De vulling kan vervormen en de beugel kan in de war geraken, waardoor hij kan breken (of zelfs de wasmaschine breken!).
  4. Droog jouw beha nooit of te nimmer in de droogkast, gebruik nooit wasverzachter en was de beha nooit warmer dan 30 graden.  Elk van deze 3 zaken is heel slecht voor de elastaanvezels in de band van de beha en zal ervoor zorgen dat die bank snel gaat uitrekken.
  5. Sluit de haakjes op jouw rug wanneer je je beha aantrekt. Als je ze sluit op je buik en nadien de beha draait of de cups onderste boven draait, dan ga je de band, de beugel en de volledige behaconstructie onnodig belasten. Daardoor zal jouw beha ook veel minder lang mee gaan.
  6. Zorg dat je de juiste maat van beha draagt en dat de vorm en stijl bij jouw past. Als de band te los zit, de cups te klein zijn of de beugel te smal, dan zal druk uitgeoefend worden op de beha waarvoor die niet ontworpen is en waardoor hij sneller zal slijten.

Nog een belangrijke opmerking: hoe groter de borsten, des te meer er van de beha gevraagd wordt.  Dit betekent dat dergelijke beha’s sowieso minder lang zullen meegaan dan beha’s voor kleine borsten.

Dus, hoe zorg je best voor je beha zodat hij zo lang mogelijk meegaat?

  1. Was je beha met de hand in lauw water (30 graden) in delicate product. Of gebruik Soak: je voeg  één theelepel wasproduct in het lauwe water toe, je laat de beha ongeveer 20-30 minuten in het water liggen en je hangt hem op om te drogen. Zo simpel kan het zijn.
  2. Zorg dat je voldoende beha’s hebt voor dagelijks gebruik zodat je kunt afwisselen en was de beha na 2-3 keer dragen.
  3. Zorg dat je beha perfect past. Denk er ook aan dat jouw ideale behamaat gaandeweg kan veranderen. Dus laat je regelmatig meten en brafitten!

Hoe weet je wanneer jouw beha toe is aan vervanging?

  1. Wanneer je je beha moet sluiten met het binnenste haakje en hij toch nog steeds op je rug omhoog kruipt
  2. Wanneer de beugel van de beha loskomt van je borst wanneer je je armen omhoog heft
  3. Wanneer de band of bandjes uitgerekt zijn
  4. Wanneer er gaatjes zitten in de beha of de band
  5. Wanneer je lichaam veranderd is en je nieuwe maat nodig hebt
  6. Wanneer voorgevormde cups hun vorm verloren hebben
  7. Wanneer de beugel gebroken is of door de cup duwt
  8. Wanneer er haakjes afgebroken of afgescheurd zijn
  9. Wanneer je borsten doorhangen en de beha niet langer voldoende ondersteuning geeft
  10. Of wanneer je beha niet meer comfortabel zit.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Tags

    Laat een reactie achter

    Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

    Abonneer je op onze nieuwsbrief

    Abonneer

    Account aanmaken

    Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

    Registreren

    Recent toegevoegd

    U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

    Totaal incl. btw:€0,00
    Bestel nog voor €60,00 en de verzending is gratis

    Verzendkosten berekenen

    Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.