Menu
0
Gratis levering vanaf €40
Grote maten
Persoonlijk advies & brafitting
Top klantenservice

Verzenden & Retourneren

Verzenden

Voor bestellingen die op de openingsdagen van de winkel en buiten het weekend voor 14u geplaatst worden, zal Talio alles in het werk stellen om deze verzending te laten plaats vinden op dezelfde dag. Voor bestellingen die ofwel later ofwel op weekend-, feest- of sluitingsdagen geplaatst worden zal alles in het werk gesteld worden om de verzending op de eerstvolgende werkdag te laten plaatsvinden.

Normaal gezien worden de bestelde producten bij de klant geleverd één dag nadat ze verzonden werden.

De levering van de bestelde producten is gratis voor bestellingen van meer dan 40 euro (50 euro voor Nederland). In het andere geval zullen volgende leveringskosten in rekening gebracht worden:

 • 2,95 euro voor de levering aan een bpost servicepunt
 • 4,95 euro voor de pakketdienst binnen België en 6,95 euro binnen Nederland

Het is eveneens mogelijk om bestelde producten af te halen in onze winkel te Aalst. Dit is steeds gratis, ongeacht de tegenwaarde van de bestelling.

Artikelen besteld via deze webwinkel worden geleverd in België en Nederland.

De levering gebeurt door bpost en DHL.

Retourneren

De bepalingen van dit artikel gelden enkel voor Klanten die in hun hoedanigheid van consument artikelen online aankopen bij Talio.

De Klant heeft het recht om binnen een termijn van 14 kalenderdagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 kalenderdagen na de dag waarop de Klant of een door de Klant aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt. Om de herroepingstermijn na te leven moet de Klant zijn mededeling betreffende zijn uitoefening van het herroepingsrecht verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de Klant Talio via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen van zijn beslissing de overeenkomst te herroepen. De Klant kan hiervoor gebruik maken van de volgende procedures:

Als eerste mogelijkheid kan de Klant de herroeping van registreren via het retour-portaal van Talio: volg de link vermeld in de email "Uw pakket is onderweg". De procedure via het portaal verloopt als volgt:

 1. De Klant geeft Talio kennis van de uitoefening van zijn herroepingsrecht en informeert Talio over het terugzenden van de producten.
 2. Via het portaal krijgt de Klant de mogelijkheid om een ticket af te drukken. De Klant verpakt de terug te zenden goederen op een veilige en afdoende manier en kleeft het ticket op deze verpakking.
 3. De Klant brengt de verpakking met de terug te zenden goederen naar een bpost postkantoor of postpunt van zijn keuze. Doordat hij gebruik maakt van het ticket dat hij via het portaal heft verkregen, dient de Klant hiervoor geen bijkomende kosten te betalen.
 4. Van zodra Talio de retourzending ontvangt en verwerkt, zal ze over gaan tot het terugbetalen aan de Klant. Het terugbetaalde bedrag kan evenwel verminderd worden met 2,95 euro, wat overeenkomt met de kost van de verzending (voor bestellingen onder 40 euro voor België en 50 euro voor Nederland).

Alternatief kan de Klant zijn ondubbelzinnige verklaring van de uitoefening van zijn herroepingsrecht rechtstreeks richten aan Talio, bv. schriftelijk per post of e-mail. De Klant kan hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde modelformulier voor herroeping, maar is hiertoe niet verplicht.

Indien de Klant van deze mogelijkheid gebruik maakt zullen wij de Klant onverwijld op een duurzame gegevensdrager (bv. per e-mail: [email protected]) een ontvangstbevestiging van zijn herroeping sturen. De procedure verloopt dan als volgt:

 1. De Klant geeft Talio kennis van de uitoefening van zijn herroepingsrecht en informeert Talio over het terugzenden van de producten.
 2. Talio stuurt de Kant een ontvangstbevestiging van de herroeping
 3. De Klant verpakt de terug te zenden goederen op een veilige en afdoende manier en regelt zelf de verzending naar Talio. De Klant draagt zelf alle kosten voor de door hem gekozen verzendingswijze.
 4. Van zodra Talio de retourzending ontvangt en verwerkt, zal ze over gaan tot het terugbetalen aan de Klant. Aangezien de Klant reeds de kosten van de retourzending gedragen heeft, worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Ongeacht de gekozen procedure heeft de Klant steeds de mogelijkheid om de goederen te overhandigen aan Talio op haar maatschappelijke zetel.

De Klant moet de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop hij zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen aan Talio heeft meegedeeld, terugzenden of overhandigen aan Talio op haar maatschappelijke zetel. De Klant is op tijd als hij de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor rekening van de Klant. Afhankelijk van de gekozen procedure draagt de Klant de kosten van de retourzending dus zelf of wordt het terugbetaalde bedrag met 2.95 EUR verminderd indien de Klant gebruik maakt van het retour portaal van Talio (voor bestellingen onder 40 euro voor België en 50 euro voor Nederland).

Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Talio zich het recht voor om de Klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de Klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Enkel artikelen die zich in de originele verpakking bevinden, samen met alle toebehoren, gebruiksaanwijzingen en factuur of aankoopbewijs kunnen worden teruggenomen.

Wanneer de Klant de overeenkomst herroept, zal Talio alle tot op dat moment van de Klant ontvangen betalingen voor het betrokken product inclusief leveringskosten voor de initiële levering aan de Klant terugbetalen binnen maximum 14 kalenderdagen nadat Talio op de hoogte is gesteld van de beslissing van de Klant om de overeenkomst te herroepen. Dit bedrag zal evenwel verminderd worden met 2.99 euro indien de klant gebruikt maakt van het retour portaal van Talio voor het terugzenden van de goederen.

Bij verkoopovereenkomsten kan Talio wachten met de terugbetaling totdat hij alle goederen heeft teruggekregen, of totdat de Klant heeft aangetoond dat hij de goederen heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Talio betaalt de Klant terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de Klant de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij de Klant uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen de Klant voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

De Klant kan het herroepingsrecht niet uitoefenen voor:

 • de levering van volgens specificaties van de Klant vervaardigde goederen, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn;
 • de levering van verzegelde goederen die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne en waarvan de verzegeling na de levering is verbroken;
 • de levering van hygiëneproducten en cosmetica die werden geopend

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €40,00 en de verzending is gratis