Terug

  • Gratis levering en retour vanaf €40
  • Grote maten
  • Onze winkel - Kattestraat 71, Aalst

Waarom heb je een sportbeha nodig?

Waarom heb je een sportbeha nodig?

Tijdens eender welke activiteit bewegen de borsten in drie richtingen: van boven naar onder, van links naar rechts en van voor naar echter in de vorm van een 8. De pijn en het ongemak hangt niet af van de richting van de beweging maar van de snelheid waarmee de borsten bewegen.

Sportbeha’s worden door vrouwen vaak over het hoofd gezien. In plaats daarvan dragen ze een oude, gewone beha omdat hun andere beha’s te mooi en te nieuw zijn. Of ze dragen een sportbeha met een slechte maat omdat ze hun juiste maat niet kennen, of omdat ze geen sportbeha in de juiste maat kunnen vinden. In het slechtste geval stoppen ze geheel met sporten omdat het eenvoudig weg te onaangenaam is.

 

Tijdens eender welke activiteit bewegen de borsten in drie richtingen: van boven naar onder, van links naar rechts en van voor naar echter in de vorm van een 8. De pijn en het ongemak hangt niet af van de richting van de beweging maar van de snelheid waarmee de borsten bewegen. Bewegingsstudies hebben uitgewezen dat, wanneer een vrouw loopt, meer dan 50% van de beweging verticaal verloopt, 22% van links naar rechts en 27% van voor naar achter.

 

Dit betekent dat een sportbeha slechts effectief zal werken in het de beweging van de borsten tot een minimum kan beperken. Het is daarom dat het niet mogelijk is om te lopen in een gewone beha, zelfs al heeft deze de perfecte maat. Indien ze dit toch doen, voelen veel vrouwen zich dan ook genoodzaakt om hun borsten met de handen op hun plaats te houden. Een sportbeha van goede kwaliteit en in de gepast maat zal de borsten echter op hun plats houden en hun beweging verminderen met ongeveer 70 tot 80% (Panache Wired Sportbeha zelfs met 83%)! Het verschil is immens. Dat horen wij ook altijd in de paskamer.

 

Veel vrouwen met grotere borsten doen zelfs helemaal niet aan sport omdat ze schrik hebben voor de pijn en het ongemak dat dit zal veroorzaken in hun borsten. Grote borsten hebben niet alleen een invloed op het comfortniveau tijdens het sporten, maar zullen ook de sportprestaties en de resultaten negatief beïnvloeden door de beweging die tegenwerkt en de inertie van de borsten. Dit effect neemt alleen maar toe bij grotere borsten. Tijdens het lopen bijvoorbeeld maken het bekken en de schouders een tegenovergestelde beweging en hoe groter de borsten, des te meer moeite het lichaam moet doen om deze beweging te maken. Daarom is het dan ook zo belangrijk om de beweging van de borsten zo veel mogelijk te beperken.

 

Een sportbeha in de juiste maat zal daarenboven ook het risico beperken op het beschadigen van de ligamenten die de borsten ondersteunen (wij gaan meer erover straks schrijven!) en dus, met andere woorden, op het doorzakken van de borsten.

 

Wist je trouwens dat, tijdens intense sporten, grotere borsten zonder een aangepaste ondersteuning een versnelling ondergaan die te vergelijken is met die van een straaljagerpiloot tijdens het uitvoeren van manoeuvres?

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »